Share

“Summer Camp 2016 – European Youth for Peace: Creating a United Tomorrow”

KAMP VEROR NE GJERMANI 2016

NE BASHKEPUNIM ME ORGANIZATA PARTNERE NGA

SHQIPERIA, BOSNIA-HERCEGOVINA, KROACIA, MALI I ZI DHE SERBIA

“Summer Camp 2016 – European Youth for Peace:  Creating a United Tomorrow”

 Tre javë të jashtëzakonshme së bashku për të promovuar qytetarinë aktive, anti-diskriminimin, të drejtat e njeriut dhe  vlerat europiane.

 Kur do te zhvillohet Kampi Veror?

Nga data 1 deri me 21 gusht 2016

 Kush mund të marrë pjesë ?

Vajzat dhe djemtë të moshës 15 – 16-vjeç nga të gjitha rajonet e Shqipërisë, Bosnje Herzegovinës (BiH), Kroacisë,  Gjermanisë, Polonisë, Mali të Zi, dhe Serbisë. Gjithsej, do të marrin pjesë 40 të rinj dhe 9 këshilltarë grupi.

 Ku do të zhvillohet kampi veror?

Kampi do të zhvillohet në Bad Honnef pranë Bonit , në një Hostel rinor.  (http://badhonnef.jugendherberge.de/en/Portrait)

Hosteli rinor është i vendosur në anën lindore të lumit Rhine me qasje të drejtpërdrejtë në një rezervë natyrore  Dhomat janë moderne. Shtëpia ka shumë facilitete për aktivitete të brendshme dhe te jashtme.  Gjatë qëndrimit në  kamp do të mundësohen tre vaktet e përditshme – mëngjes, drekë dhe darkë. Kërkesat e veçanta për ushqim ( për  arsye fetare, alergji apo  dieta vegjetariane)do të përmbushen, gjithashtu.

 Cfarë duhet të presin pjesëmarrësit?

-Aktivitete sportive (volejboll, basketboll, pingpong, not)

– Aktivitete në natyrë (rafting, ngjitje, lojra orientimi dhe aventurë)

– Ekskursione: Bonn (Haus der Geschichte / Muzeu Historik); Cologne (vendet e trashëgimisë botërore)

– Workshop kreativ: perkusion / muzikë, teatër, LandArt, kërcim, video, gazeta, konferencë për shtyp

– Diskutime: situata e të rinjve në vendet pjesëmarrëse / Europe / të Drejtat e Njeriut / Qytetaria Aktive / Bëhu aktiv

 Ekipi i Këshilltarëve

– Këshilltarët nga të gjitha vendet pjesëmarrëse do të jenë të pranishëm gjatë gjithë Kampit Veror.

– Përveç grupit të këshilltarëve, ekspertë do të angazhohen për realizimin e workshopeve dhe diskutimeve.

 Çfarë pritet nga pjesëmarrësit?

– Njohja e mirë e gjuhës angleze!

– Një dëshirë për të marrë pjesë aktive në kamp!

– Gatishmëria për të  qenë i hapur, i drejtë, social dhe tolerant!

– Punë skuadre!

– Respektimi i ligjeve të rrepta gjermane për mbrojtjen e të rinjve në lidhje me pirjen e duhanit dhe alkoolit

 Kostot.

Shpenzimet e udhëtimit (përveçse për të udhëtuar brenda vendit të tyre), ushqimi, strehimi dhe shpenzimet për të  gjitha elementet e programit do të mbulohet nga CAMPUS 15.

Pagesa për pjesëmarrje

– Pjesëmarrësit nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Serbia do tu kërkohet për të kontribuar 40 € për shpenzimet.

– Pjesëmarrësit nga Kroacia do tu kërkohet për të kontribuar 50 € për shpenzimet.

– Pjesëmarrësit nga Polonia do tu kërkohet për të kontribuar 150 € për shpenzimet.

– Pjesëmarrësit gjermanë do tu kërkohet për të kon-Tribute 300 € për shpenzimet.

– CAMPUS15 me dëshirë do të bëjë përjashtime në bazë të kërkesës nëse është e nevojshme.

– Pjesëmarrësit duhet  të sjellin një sasi të vogël para xhepi

 Si mund të aplikoj?

– Aplikimi është pa pagesë.

– Plotësoni formularin e regjistrimit që hapet duke klikuar ketu.

– Dërgo aplikimin dhe brenda dy ditëve ju merrni një formular aplikimi me e-mail, të cilat ju duhet të plotësoni në gjuhën angleze dhe me shkrim dore tuajen.

– Bashkangjisni një foto personale të kohëve të fundit.

– Formulari duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe prindërit/ kujdestarët ligjore.

– Formulari duhet të dërgohet brenda dates 20 MARS 2016 (data në vulën postare),jo më vonë.

 Informacioni juaj personal do të trajtohet në mirëbesim dhe nuk do të ndahet me askënd.

 Cilat janë hapat e ardhshëm?

– Ne konfirmojmë marrjen e aplikimit tuaj sa më shpejt që nga momenti kur ai arrin tek ne.

-Ne do t’ju informojmë nga mesi i prillit të vitit 2016, nëse kërkesa juaj është pranuar apo jo.

– Me letrën e pranimit do të merrni informacion të detajuar mbi udhëtimin, si të përgatiteni për kampin dhe aktivitetet e kampit.

Aplikantët duhet të kenë parasysh që Kampi Veror, do të pasohet nga një ribashkim i grupit në një nga vendet e Ballkanit Perendimor në verën e 2017.

Per me shume info vizitoni faqen e Campus15 

Mund te gjeni formatin e aplikimit tek Dowloads 

Per pyetje te metejshme mos hezitoni te kontaktoni ne: evashimaj@gmail.com

 Kampi Veror 2016 mbeshtetet nga  Programi:

 “Erasmus+: Youth in Action”